Atomic Sunset Live! (Rockabilly, Punk, Swing i Surf Rock)

Četvrtak 17. decembar 22h
Atomic Sunset Live!
Rockabilly, Punk, Swing i Surf Rock
besplatan ulaz
Đorđe Stijepović – bass/vocals
Dražen Škarić – guitar/vocals
“Atomic” Alek Petrović – drums

Info o bendu:
Poslle skoro dve godine i preko 300 koncerata odsviranih u međuvremenu širom Amerike, najbolji svetski slep kontrabasista, Đorđe Stijepović se vraća u Srbiju. Đorđe će nastupati sa svojim rock’n’roll bendom Atomic Sunset čiji je debi album “Hot Rods & Pin-Ups” za naše tržište objavila kuća Automatik Records. Album je dostupan širom sveta u izdanju kuće Ceklin Music. Zahvaljujući jedinstvenom zvuku koji kombinuje rockabilly, punk, swing i surf, originalnim pesmama i izuzetno visokom nivou muzičara, album je naišao na fenomenalne recenzije širom sveta. Atomic Sunset je nesvakidašnja pojava na našoj muzičkoj sceni čiji su energični koncerti uvek propraćeni vrlo atraktivnim scenskim ponašanjem. U periodu novembar-decembar 2009, ovaj beskompromisni rock’n’roll bend će promovisati pesme koje će se naći na novom albumu čije se izdavanje očekuje na jesen 2010. Đorđe, gitarista Dražen (ex Havana Whisper) i bubnjar Alek (ex Eyesburn) su već krenuli sa snimanjem u Beogradu, dok su dodatna snimanja urađena u New Yorku gde će album biti i produciran.

Đorđe Stijepović je našoj publici poznat kao vođa neo swing grupe Havana Whisper i kontrabasista mnogobrojnih etno grupa kao što su Marsya, Shira Utfila i Kal. Na poslednjem izdanju najpoznatije kompilacije tradicionalne srpske muzike “Srbija Sounds Global – All Stars”, uvršten je među najpriznatije muzičare ovog stila kao solo izvođač sa autorskom kompozicijom “Đorđeva račenica”. U Americi, Đorđe spada u jedne od najzauzetijih muzičara sa preko 200 odsviranih koncerata (uglavnom sa svojom grupom Fishtank Ensemble) i više albuma snimljenih svake godine. Sarađuje sa poznatim muzičarima kao što su Lemmy Kilmister (Motorhead), Slim Jim Phantom (Stray Cats), Scotty Moore (Elvis Presley), Billy Boy Arnold (Howling Wolf, Bo Diddley), Rupa and the April Fishes i mnogim drugima. U cilju popularisanja slep stila na kontrabasu, Đorđe je otvorio website “The Art of Slap Bass” koji promoviše druge renomirane kontrabasiste ovog stila. Tokom sledeće godine, očekuje se izdavanje njegove knjige koja se bavi istorijom ove tehnike kao i DVDa u kom ce Đorđe otkiriti tajne svog jedinstvenog perkusivnog načina sviranja. Đorđe je sponzorisan od renomiranih kompanija Thomastik Infeld (zice) i Planet (pikapovi), a od decembra kompanija King će početi sa proizvodnjom Đorđe Stijepović modela kontrabasa.

www.atomicsunset.net
www.myspace.com/theatomicsunset
www.myspace.com/djordjestijepovic

Razglasi ovaj događaj! Eksportuj u kalendar

Izmeni podatke o događaju

Planiraju posetu (3)

Novosti o događaju (2) Sve Izmene (1) Video (1)

 1. Bakara pre preko 8 godine:

  učitaj video

  ATOMIC SUNSET - Hot Rods & Pin-Ups

  Title track and first video clip from Atomic Sunset debut album "Hot Rods & Pin-Ups"!!!

  Djordje Stijepovic, Drazen Skaric and Alek Petrovic rock on the hot roof on 113F! The video features cool Cadillacs, Fords, Chevrolets and pinup model/bourlesque dancer Lola Bel Aire!

  Atomic Sunset is a rock...

Želiš da dodaš nešto? Prijavi se ili otvori nalog.

Atomic Sunset Live! (Rockabilly, Punk, Swing i Surf Rock), Pivnica Gusan, Novi Sad

Ostali događaji na ovom mestu

Saznaj više o ovoj lokaciji i pronađi ostale nastupajuće događaje →