Marko Brecelj „Vojvodini mog uspeha” ili „Takvastrofa tour 2010”

Marko Brecelj kreće 9. marta na turneju „Vojvodini mog uspeha” sa podnaslovom „Takvastrofa tour 2010”. na kojoj će posetiti, za sada, Novi Sad , Suboticu i Zrenjanin * Početak turneje je u Zrenjaninu, u klubu „Klupče”

Performansom u klubu Klupče 9. marta u 20.30 umetnik Marko Brecelj kreće na mini turneju pod nazivom „Vojvodina mog uspeha” u okviru koje će posetiti još dva grada, Novi Sad i Suboticu

Program:

 • UVOD: Uvodni performans, iza njega pozdravne reči i objašnjenje (ko smo, koji smo) i namere našeg dolaska, te plana događanja (pet minuta)
 • 20.35h: VREME ZA GUTLJAJ VINA, PITANJA, ODGOVORE I IZLOŽBU.

Vreme za besplatni gutljaj istarskog refoška i malvazije, uz isto tako besplatne odgovore (25 minuta). Novinari i novinarke MOĆI ĆE postaviti pitanja preko razglasnog mikrofona (Brecelj ce držati mikrofon u ruci i odgovarati). Ako ne bude bilo novinara i novinarki koji bi hteli postaviti pitanje preko mikrofona, Brecelj će odgovarati na pitanja svakoga koji se bude osmelio da pridži mikrofonu i pita. Ako ni narednih pet minuta niko ne postavi pitanje u mikrofon, onda će Brecelj 15 minuta sam sebi postavljati pitanja i odgovarati na njih…..

Istovremeno će biti izloženo mnoštvo novijih CD-a Francija Blaškovića uz macolu Pohorskog bataljona.

 • 21 sat: DAVLJENJE, AKUSTIČNI DEO.

Kantautor, u tridesetiosmoj godini svoje kariere, 45 minuta će pevati i svirati (sa akustičnom gitarom ili bez nje 30 minuta).

 • 21.30: ŠLJIVE SU ZRELE.
  Projekcija 19 minuta dugog video dokumenta o performansu sa koparskom policijom iz jeseni 2009. (Titlovi su na srpskom). Iza projekcije komentar (10 minuta).
 • 22 sata: POLUVREME ZA NATO HVALAČINKE (demonstracija i degustacija)
 • 22.25: DAVLJENJE, ELEKTRIČNI DEO.
  Kantautor, u tridesetiosmoj godini karijere, više od sat vremena pevaće, i svirati na električnoj gitari (70 minuta)
 • 23.35: Fotografiranje preživelih.
 • Od 23.36: “Vatentat” projekcija video performansa. Iza projekcije komentar (tri minuta)
 • Od 23.45: Druženje sa preživelima uz gutljaje panonskih vina i slušanje CD-a Francija Blaškovica te moguća dodatna proizvodnja i potrošnja NATO – hvalačinki.

Razglasi ovaj događaj! Eksportuj u kalendar

Izmeni podatke o događaju

Novosti o događaju (1) Sve Komentari (1)

 1. klupce pre oko 8 godine:

Želiš da dodaš nešto? Prijavi se ili otvori nalog.

Postavi sliku.

Ostali događaji na ovom mestu

Saznaj više o ovoj lokaciji i pronađi ostale nastupajuće događaje →