SECRET CHIEFS 3

Secret Chiefs 3 je kolektiv muzičara, njihov vođa i glavni kompozitor i producent je Trey Spruance bivši gitarista legendarnog Mr. Bungle-a.

Zbog svoje žanrovske šarenolikosti (u njihovoj muzici se mogu čuti surf rock, death metal, filmska muzika, elektronska, Persijska, Arapska i Indijska) SC3 su poznati po svojim konstantnim promenama članova na turnejama i izdanjima.

Spruance je Secret Chiefs 3 osnovao još sredinom 90-tih sa tadašnjim članovima Mr. Bungle-a, Trevor Dunn-om za bas gitarom i Danny-em Heifeitz-om za bubnjevima. Kroz bend su prošli razni muzičari kao članovi i gosti: violinista Eyvind Kang, perkusionista William Winant, bubnjar Ches Smith, basista Shahzad Ismaily, bivši Mr. Bungle član Clinton “Bär” McKinnon pa čak i članovi Estradasphere-a Timb Harris, Jason Schimmel i Tim Smolens.

Secret Chiefs 3 se inače sastoji od 7 pod bendova, svaki predstavlja drugačiji aspekt muzičkog i filosofskog interesovanja otuda i toliko žanrova. Pod bendovi su: The Electromagnetic Azoth, UR, Ishraqiyun, Traditionalits, Holy Vehm, Forms i NT Fan.

Album Book Of Horizon je bio prvi album koji je predstavio ove podgrupe sa njihovim imenima. Ostale grupe su do sada izdale 7” singlice, a Traditionalists su prošle godine izdali album Le Mani Destre Recise Degli Ultimi Uomini, koji je osmišljen kao muzička podloga za fiktivni italo horor film.

cena karte 1000 dinara.

Razglasi ovaj događaj! Eksportuj u kalendar

Izmeni podatke o događaju

Želiš da dodaš nešto? Prijavi se ili otvori nalog.

SECRET CHIEFS 3, Livingroom SKC–a, Beograd

Ostali događaji na ovom mestu

Saznaj više o ovoj lokaciji i pronađi ostale nastupajuće događaje →