Kultur Shock& Recall @DFK

Ko? Kultur Shock i Recall
Kad? 02.04. u 22.30
Koliko? 15 KM

Kultur Shock bend prema riječima Đina Jevđevića nastao je 1996.
Prvo su bili akustični bend. Sve je, ustvari, započelo kao vic, svirkom na žurci, kojom prilikom su se budući članovi benda (u party raspoloženju) zezali vlastitom tradicijom i kulturom, tj. muzikom sa Balkana.
Ali, ljudima se svidjelo. U ljeto 1997. Kultur Shock se pridružuju staroj prijateljici, Joan Baez na Lodo Music festivalu u Denveru, te i na još nekim nastupima njene turneje.
Nakon toga, bend počinje nastupati u tipičnim američkim akustičnim klubovima, gdje ipak publika nije odobravala pjevačeve komentare i „problem stava“, a pjevač nije odobravao njihove večere i jedenje usred nastupa benda (pa su i njegovi komentari postajali sve eksplicitniji); osoblje klubova nije odobravalo glasnu klijentelu koja ne govori dobro engleski (i ne ostavljaju napojnice), i napokon, policija i hrišćanska udruženja nisu odobravali to što cure plešu po stolovima, skidaju grudnjake i vrište iz sveg glasa. Neki takvi klubovi su, nakon što im je „pukao film“, istjerali Kultur Shock, ne samo iz svog prostora, već i iz „World Music“ scene.

Kako dalje saznajemo, Kultur Shock su tada počeli nastupati po punk-rock klubovima u Seattleu. Muzika se malo promijenila, a njihov „problem stava“ je prestao biti problem. 1999. snimaju u The Crocodile klubu živi album Live In Amerika i izdaju ga na vlastitoj etiketi Pacific Records
Albumi:Live In Europe (2007), Koolarrow Records
We Came To Take Your Jobs Away (2006), Koolarrow Records
Kultura-Diktatura (2004), Koolarrow Records
FUCC The INS (2001), Koolarrow Records
Live In Amerika (1999),Pacific Records

Razglasi ovaj događaj! Eksportuj u kalendar

Izmeni podatke o događaju

Planiraju posetu (1)

Želiš da dodaš nešto? Prijavi se ili otvori nalog.

Kultur Shock& Recall @DFK, DFK, Banjaluka

Ostali događaji na ovom mestu

Saznaj više o ovoj lokaciji i pronađi ostale nastupajuće događaje →