U susret Veneciji

Osetite duh Venecije i atmosferu Bijenala kroz retrospektivu dosadašnjih nastupa umetnika iz Vojvodine na čuvenoj izložbi Venecijanskog bijenala.

Izložba je interesantna zbog činjenice da se premijerno „sabira“ dosadašnje učešće naših umetnika na ovoj manifestaciji, te zbog nedostatka literature otkriva jednu relativno nepoznatu činjenicu iz vojvođanske istorije umetnosti.
Broj umetnika iz Vojvodine koji su nastupili na ovoj prestižnoj svetskoj izložbi savremene umetnosti nije velik. Do sada su na Bijenalu izlagali: Paja Jovanović (1907 i 1910), Lukač Đelmiš, (1936), Petar Dobrović (1958), Ankica Oprešnik (1954), Ivan Tabaković (1968), Ljubomir Denković (1980), Slobodan Kojić, Mladen Marinkov i Borislava Nedeljković-Prodanović (1999).

Koncipiranje ove izložbe inicirala je činjenica da je Muzej savremene umetnosti Vojvodine, jedan od učesnika Noći muzeja, producent izložbe koja će ove godine predstaviti Srbiju na 54. bijenalu savremene umetnosti u Veneciji (4.jun-28. novembar 2011.). U Paviljonu Srbija izlagaće umetnik Dragoljub Raša Todosijević; komesar je Živko Grozdanić, a kustoskinja Sanja Kojić Mladenov.

Autor izložbe: Sava Stepanov. Kustoskinja saradnica: Svetlana Mladenov.
Producent: VISART, saradnici MSUV i Zavod za kulturu Vojvodine

Razglasi ovaj događaj! Eksportuj u kalendar

Izmeni podatke o događaju

Planiraju posetu (2)

Želiš da dodaš nešto? Prijavi se ili otvori nalog.

U susret Veneciji, Galerija Srpske akademije nauka i umetnosti, ogranak u Novom Sadu, Novi Sad

Ostali događaji na ovom mestu

Saznaj više o ovoj lokaciji i pronađi ostale nastupajuće događaje →