HACCP sistem

Zašto HACCP?
Svest savremenog potrošača hrane je na mnogo višem nivou, nego što je bila u prethodnim vremenima. U prošlosti, dobra reklama i usmene tvrdnje o kvalitetu proizvoda bili su sasvim dovoljni da se održi poverenje potrošača za određeni proizvod. Danas, potrošači žele dokaz da hrana koju kupuju zadovoljava u potpunosti zahteve i standarde o bezbednosti prehrambenih proizvoda. Primena HACCP sistema je prihvaćena kao sredstvo za ostvarivanje bezbednosti hrane. Zakonom o bezbednosti hrane koji u Srbiji stupa na snagu u junu 2011. HACCP sistem postaje zakonska obaveza.

Kome je seminar namenjen?
Seminar je namenjen svim subjektima u poslovanju sa hranom, kao što su pekare, restorani, picerije, pivnice, kafe poslastičarnice, pečenjare, mlečni restorani, restorani za samoposluživanje, nacionalne kuće, objekti za brzu pripremu hrane i dr. iz sledećih razloga:
- zbog obavezne primene Zakona o bezbednosti hranekoji nalaže:“Subjekt u poslovanju hranom dužan je da ima u stalnom radnom odnosu odgovorno lice odgovarajuće stručne spreme za sprovođenje dobre proizvođačke i higijenske prakse i primenu HACCP.“;
- kako bi bolje razumeli način na koji će inspektor pristupati u proveri uspostavljenog sistema bezbednosti i usaglašenosti sa Zakonom o bezbednosti hrane.

Seminar se zasniva na tumačenju i praktičnoj primeni pet početnih koraka i sedam priznatih HACCP principa. Traje 2 dana, po 5 sati dnevno. Predavači su ocenjivači i konsultanti za primenu HACCP sistema. Polaznici seminara koji uspešno polože završni ispit dobijaju Potvrdu o sticanju potrebnih znanja za sprovođenje dobre proizvođačke i higijenske prakse i primenu HACCP.

Prijavljivanje je u toku: 021/44 75 77, 064/67 91 600, "[email protected]#

Razglasi ovaj događaj! Eksportuj u kalendar

Izmeni podatke o događaju

Novosti o događaju (2) Sve Izmene (2)

  1. Eduka pre preko 7 godine:

    Vreme završetka: 30 Jun 00:00

  2. Eduka pre preko 7 godine:

    Promena slike.

Želiš da dodaš nešto? Prijavi se ili otvori nalog.

HACCP sistem, Eduka Centar, Novi Sad

Ostali događaji na ovom mestu

Saznaj više o ovoj lokaciji i pronađi ostale nastupajuće događaje →