BESPLATAN MTV ISWiB KONCERT:Rob Garza/Philippe Cohen Solal/Gramophonedzie

MTV i ISWiB (International Student Week in Belgrade) sa ponosom predstavljaju sajam država i besplatan koncert na kojem će nastupiti Rob Garza, član benda Thievery Corporation, Philippe Cohen Solal iz sastava Gotan Project i Marko Milićević, poznatiji kao Gramophonedzie. Besplatan kocert će se održati u utorak, 12. jula od 20:00, na terenima KK Partizan, Kalemegdan, dok će Sajam država početi u 18:00.

18:00 – Sajam država
20:00 – Gramophonedzie
22:00 – Rob Garza /Thievery Corporation/ & Philippe Cohen Solal /Gotan Project/

MTV će drugu godinu za redom pokloniti svim ljubiteljima dobre muzike besplatan, letnji koncert. Rob Garza, član sastava Thievery Corporation, Philippe Cohen Solal iz Gotan Project benda i Gramophonedzie održaće DJ nastupe za pamćenje među zidinama Kalemegdana. Ovim događajem se nastavlja uspešna saradnja od prošle godine kada je MTV u okviru Internacionalne nedelje studenata u Beogradu takođe organizovao besplatan koncert na kojem je nastupilo čak šest izvođača iz regiona, među kojima su bili S.A.R.S., Negative i Kandžija, pred više od 15 000 posetilaca.

Rob Garza je član dvojca Thievery Corporation, sastava koji svoju profesionalnu karijeru započinje 1996. godine osnivanjem sopstvene izdavačke kuće ESL Music, za koju objavljuju prve singlove “Shaollin Sattelite” i “2001 Spliff Odyssey”. Veliki proboj na svetsku scenu dolazi sa prvim albumom “Sounds of the Thievery Hi-Fi” koji je definisao žanr koji oni često nazivaju “nadnacionalnim zvukom”. Tokom poslednje decenije Thievery Corporation kontinuirano razvijaju svoj zvuk i šire uticaj kroz studijske albume “The Mirror Conspiracy”, “The Richest Man In Babylon” i “The Cosmic Game”. Bend je poslednji put posetio Srbiju krajem maja prošle godine, kada su Rob i Erik održali sjajan koncert u beogradskom Expo centru.

Philippe Cohen Solal je jedan od osnivača sastava Gotan Project. Projekat nastaje 1999. godine, a ovaj kreativni trio od tada osvaja publiku njima svojstvenim i inovativnim miksom tanga i elektro muzike. Prvi album “La Revancha Del Tango” na velika vrata uvode zvuk Argentine na svetsku scenu i top liste. Drugi studijski album “Lunático” (2006) protkan je jazz zvukom, dok je poslednji album Gotan Projecta “Tango 3.0”, iz 2010. godine, još jedna čudesna mešavina tradicionalnog argentinskog tanga sa dubom, jazzom i elektronikom.

Marko Milićević, poznatiji kao Gramophonedzie, je muzički producent i DJ iz Beograda. Pod ovim imenom Marko nastupa od 2006. godine. Pseudoniumom Gramophonedzie potpisuje pesme za veliki broj nezavisnih izdanja kao što su “Gotta Keep Faith”, “Yazuka”, “Guesthouse”, “DiskoZoo”, “Oxyd” i “Shak Digital”. Godine 2009. nastaje numera “Why Don’t You” koja momentalno postaje najveći hit ovog muzičkog žanra u Srbiji, a singl ubrzo dostiže vodeće pozicije i na svetskim top listama. Godine 2010. Marko dobija MTV nagradu u kategoriji Best Adria Act.

Tereni KK Partizan će i ove godine ugostiti predstavnike 50 zemalja i izvođače koje će besplatno moći da čuju svi učesnici ISWiB-a, ali i ostali zainteresovani ljubitelji dobre muzike.

Više informacija na www.iswib.org i www.mtv.rs

Razglasi ovaj događaj! Eksportuj u kalendar

Izmeni podatke o događaju

Planiraju posetu (1)

Želiš da dodaš nešto? Prijavi se ili otvori nalog.

BESPLATAN MTV ISWiB KONCERT:Rob Garza/Philippe Cohen Solal/Gramophonedzie, Kalemegdan, Beograd

Ostali događaji na ovom mestu

Saznaj više o ovoj lokaciji i pronađi ostale nastupajuće događaje →