GLASS CANDY

06/10/2011, 22 : 00h
Kulturni centar GRAD (Braće Krsmanović 4, Beograd)

GLASS CANDY (USA)

Johnny Jewel i Ida No već deset godina tiho upravljaju disko revolucijom. Ali, ko su oni? Glass Candy su opisivani kao daleki i neshvatljivi, što samo upotpunjuje njihovu privlačnu tajanstvenost. Njih dvoje su formirali bend sredinom 90tih, u kojem No peva a Jewel svira gitaru, sintisajzer, i producira. Dok njihovi rani radovi predstavljaju spoj noise rok sa elektropopom, njihov kasniji rad uvodi italo disko. Bend je s godinama evoluirao, eksperimentišući sa različiitim muzičkim žanrovima.

Izdali su nekoliko albuma od početka 2000te, uključujući i B/E/A/T/B/O/X i poslednji album Deep Gems. Njihov zvuk nazvan je „italo“ i „smack disco“, i oni podijum vide kao mesto tajanstvene elegancije i uzvišenosti, a ne kao naporan „Agadoo“, i „The Cheeky Song (Touch My Bum)“. Delimično zbog Glass Candy klasičnog komponovanja pesama i starinskog načina snimanja (Jewel koristi samo staru opremu, dok No peva u mikrofon sa kablom), zvuk na B/E/A/T/B/O/X/S albumu poprilično podseća na legendarnog Giorgio Moroder-a i njegovu saradnju sa Donnom Summer. I, kao Moroder, Jewel zna da najbolja plesna muzika ne treba da ima samo ritam, već i oštrinu i opasnost . „Digital Versicolor“ meša „I Feel Love“ sa muzikom iz John Carpenter-ove „Noći Veštica“, dok No preko toga samrtničkim glasom deteta izgovara stihove.

http://www.myspace.com/glasscandy
http://vivaitalians.blogspot.com

Karte u prodaji od 23.09.2011. u Kulturnom centru GRAD, svakog dana od 14h – 20h, osim nedeljom. Prvi kontigent karata po ceni od 1000 RSD, dok će drugi kontigent biti po ceni od 1300 RSD. Broj karata ograničen!

http://www.youtube.com/watch?v=UBlLYNJJAts
http://www.youtube.com/watch?v=T1rcdPCuWcI
http://www.youtube.com/watch?v=oX922LVpULM

Razglasi ovaj događaj! Eksportuj u kalendar

Izmeni podatke o događaju

Planiraju posetu (1)

Želiš da dodaš nešto? Prijavi se ili otvori nalog.

GLASS CANDY, Kulturni Centar Grad, Beograd

Ostali događaji na ovom mestu

Saznaj više o ovoj lokaciji i pronađi ostale nastupajuće događaje →