Akvareli Dragoslava Husara

Više puta slikani motiv, jedna emocija ili jedna misao, dosta crtanja, nošenje nečeg važnog i slobodnog dovodi do otkrića novog poretka stvari. Pokreće se lepota, otvara se čudo.
       
Predstave koje nosimo i čuvamo sporo sazrevaju. Poezija akvarela je zagonetna. Prolazi vreme i slika se taloži, čisti i doteruje. Voda ispira dragoceni materijal. Slike na papiru mogu dodirnuti Tajnu.


Dragoslav Husar svoj svet nosi u sebi kao i svako od nas, i u najvećoj pažnji, tamo dokle je stigao, razliva na papir misli o lepoti. Misli koje se tope u cvetne krunice i venčiće boje.
       
Nikuda ne žuri i pomalo je odsutan. Zagledan u daljinu, u brda i oblake,  ali ima vremena za druge. Priprema se, čisti svoj izraz, sve je bogatiji, a plovi svojom lađom. Kad već i njega Sunce greje, raduje se tome kao malo dete.

       
Usavršava jednu strukturu. Uređuje suprotstavljene vrednosti svetla, boje, fakture… Postavlja velike presne stanice za naše oči, jako svetlo beline papira, suptilne obojene mrlje, fon neba, češljeve i šrafure. Ono što se odmah uočava i ono što drugačije živi u slici. Pokrete u vazduhu, i zvuk.
       

Predlaže ritmove četkom i bojom.
       

Boje se razlivaju u bajku.


Radivoj Dragin

Razglasi ovaj događaj! Eksportuj u kalendar

Izmeni podatke o događaju

Planiraju posetu (2)

Želiš da dodaš nešto? Prijavi se ili otvori nalog.

Akvareli Dragoslava Husara, Galerija SULUV, Novi Sad

Ostali događaji na ovom mestu

Saznaj više o ovoj lokaciji i pronađi ostale nastupajuće događaje →