9. KIDS FEST - Dečiji filmski festival

Dečiji filmski festival KIDS FEST, revija nekih od najboljih ostvarenja sedme umetnosti za decu iz celog sveta, jedini je događaj te vrste u Srbiji. Osnovan je 2005. godine. Sa preko 50 000 posetilaca prošle godine, ovaj festival postao je i najposećenija manifestacija za decu u zemlji.

Osim što deci daje priliku da u bioskopu, po veoma pristupačnoj ceni, gledaju najbolje igrane, animirane i dokumentarne filmove za decu, KIDS FEST se tokom sedam dana trudi i da stvori prostor po meri dece. Deo festivala su i brojne radionice i igraonice koje KIDS FEST organizuje u saradnji sa brojnim profesionalcima koji imaju iskustva u radu sa decom – pojedincima, nevladinim organizacijama, domaćim i stranim kulturnim centrima, ambasadama, bibliotekama, državnim službama.

Dečiji filmski festival KIDS FEST proglašen je projektom od interesa za Ministarstvo kulture Republike Srbije i Grad Beograd u oblasti kulture.

Ovaj festival postoji kako bi popularisao filmsku umetnost i kvalitetnu zabavu za decu, kao i da bi obrazovao mladu bioskopsku publiku i buduće filmske autore i autorke.

Ove godine KIDS FEST obuhvata:

Filmski program ostvarenja za decu i mlade iz Francuske, Španije, Danske, Nemačke, Norveške, Belgije, Češke, Velike Britanije i Holandije. Među ostvarenjima su animirani 3D filmovi, igrani filmovi sa svetskih festivala, dokumentarci o životu životinja, nežne priče o prijateljstvu i uzbudljive misterije.

Zabavne, kreativne i obrazovne radionice važan su deo festivala koji će se odvijati u holu Dvorane Doma sindikata i ispred bioskopa „Cineplexx Delta City“ u Beogradu.

Razglasi ovaj događaj! Eksportuj u kalendar

Izmeni podatke o događaju

Novosti o događaju (1) Sve Izmene (1)

  1. Lina pre preko 4 godine:

    Promena slike.

Želiš da dodaš nešto? Prijavi se ili otvori nalog.

9. KIDS FEST - Dečiji filmski festival, Dom Sindikata, Beograd

Ostali događaji na ovom mestu

Saznaj više o ovoj lokaciji i pronađi ostale nastupajuće događaje →