Ritam Evrope 2014

09.maj 2014. Trg slobode u 20h, Ritam Evrope! koncert bendova:

DJEČACI 20h

RUTS DC 21h

RAMBO AMADEUS & TWO WINNETOUS 22.15h

DECA LOŠIH MUZIČARA 23.30

Rambo Amadeus & Two Winnetous
Jedna od poslednjih rok atrakcija. Sjajan bend i čovek koji svojim stihovima pogađa u srž problema našeg društva, svetske ekonomije, moralne bede, a da to ne zvuči patetično.

Deca loših muzičara
Bend koji ukršta muziku i tekstove tako pitke i prijemčive, a ustvari izuzetno zabavne, koji nikog ne ostavlja ravnodušnim… pravi zabavljački, fanki bend, kakav je ultimativno potreban sceni… muzika koja tera da ne mrdate samo nogma nego da ste celi u akciji… trube koje mame osmehe, koji znaju gde zeka pije vodu…

Dječaci
Nakon prošlogodišnjeg nastupa u Fabrici Dječaci ponovo dolaze u Novi Sad. Bend čiji se tiraži razgrabe vrlo brzo. Pesme sa albuma Istina i Drama stekle su status slušanja na replay. Na bini Ritma Evrope! pred publiku rime bacaju Zondo, Ivo Ivo i Vojko Vrućina sa sve bendom, drito iz Splita.

Ruts DC
Ruts DC formirani su daleke 1981. kao bas sekcija legendarnog punk benda The Ruts. „Babylons Burning“, „Jah War“, „Something That I Said“, „Staring At The Rude Boys“ vanvremenski su hitovi. Dva sjajna albuma i John Peel Seasson na čuvenom Radio 1 ostali su iza njih, a singl „In A Rut“ bila je udarna pesnica u borbi protiv rasizma i Nacionalnog fronta u Engleskoj. The Ruts su prvi punk bend koji je 1980. svirao u našoj zemlji, u prepunoj hali Pinki u Zemunu.

Nakon tragične smrti pevača Malcolma Owena, basista i bubnjar odlučili su da nastave kao Ruts DC (DC – latinski Da Capo – iz početka). Ploča „Animal Now“ iz 1981. nosi devet new wave, punk, reggae hitova, a njihova opčinjenost regeom i dab muzikom tada još više dolazi do izražaja, što je rezultiralo albumom „Rhythm Collision Vol. 1“.

Nabrojaćemo samo neke od velikih imena sa kojima su ovi muzičari sarađivali tokom godina: Laurel Aitken, Desmond Dekker, Madness, Iggy Pop, Paul Weller , Marc Almond, Joe Strummer, Chemical Brothers, Roots Manuva, , Henry Rollins, Morissey, Tom Jones, Sinead O’connor, The Proclaimers…

Segs i Ruffy vraćaju se u Srbiju nakon 34 godine, ushićeni i spremni da publici serviraju najbolju moguću dozu panka, regea i daba, jer drugačije i ne umeju!

Razglasi ovaj događaj! Eksportuj u kalendar

Izmeni podatke o događaju

Želiš da dodaš nešto? Prijavi se ili otvori nalog.

Ritam Evrope 2014, Trg Slobode, Novi Sad

Ostali događaji na ovom mestu

Saznaj više o ovoj lokaciji i pronađi ostale nastupajuće događaje →