Seun Kuti & Egypt 80 ~ 29.&30. mart Musicology Barcaffe Sessions

Ne propustite Afrobeat spektakl u sklopu Musicology Barcaffe Sessions u klubu Bitefartcafe!
Seun Kuti & Egypt 80 ~ 29. & 30. mart
Seun Kuti je najmlađi sin legendarnog Fele Kutija, pionira afrobita. Sa samo 9 godina, Seun je izrazio želju da peva sa svojim ocem. Nedugo posle toga je počeo da nastupa sa Felom i njegovim bendom, sve do smrti oca 1997. godine.
Seun je tada, u 14. godini, preuzeo ulogu frontmena benda Egypt 80. Nastavio je da prati politička i socijalna uverenja svog oca, međutim, u muziku je uneo puno sopstvenog uticaja, istražujući dubine različitih tradicija afričkih naroda, kako bi kroz muziku oslikao borbu stanovnika ovog kontinenta i njihovu kulturu.
Otprilike tri četvrtine sadašnje postave Egypt 80 čine muzičari koji su svirali sa Felom Kutijem i često bili hapšeni i uznemiravani zajedno sa osnivačem Afrobeat pokreta.
Seun kuti je držao koncerte po celom svetu i izdao 3 albuma do sada.
Na nastupu u sklopu Musicology Barcaffe Sessions, predstaviće i svoj EP od 3 singla “Struggle Sounds”, za koji kaže da je odraz njegovog pravog političkog i društvenog ubeđenja.

Promotivni kontigent karata po ceni od 1500 dinara u prodaji na svim prodajnim mestima www.eventim.rs & www.ddtickets.rs
063377483

Razglasi ovaj događaj! Eksportuj u kalendar

Izmeni podatke o događaju

Želiš da dodaš nešto? Prijavi se ili otvori nalog.

Seun Kuti & Egypt 80 ~ 29.&30. mart Musicology Barcaffe Sessions, Novi Bitefartcafe, Beograd

Ostali događaji na ovom mestu

Saznaj više o ovoj lokaciji i pronađi ostale nastupajuće događaje →