← pogledaj sva mesta 7863 pregleda

NKC (Niški Kulturni Centar)

NKC (Niški Kulturni Centar), Niš

Za proteklih deset godina, koliko postoji, NKC je izrastao u lidera u oblasti organizacije javnih manifestacija, svakodnevne kulturne produkcije i izdavaštva u ovom delu Srbije.

Dometi kulturnog inženjeringa i kvalitetu izvršne produkcije NKC-a ogledaju se u godišnjoj realizaciji preko 150 različitih programa - od velikih manifestacija koje karakterizira masovna posećenost, do onih namenjnih odabranim grupama posvećenika.

Naši izvještaji govore o bar sto hiljada posetilaca naših festivala i programa, što znači da je svaki treći stanovnik našeg grada bio deo kulturnog života grada koji oblikuje Niški kulturni centar.

Misija NKC-a temelji se na ideji da je kultura onoliko dobra koliko doprinosi razvoju društva. Koristeći se prilikom da zahvalimo onima koji su nam u ostvarivanju te misije do sada pomagali, pozivamo na saradnju sve one koji su shvatili da kultura, politika i ekonomija biju istu bitku.

Izmeni podatke o ovom mestu

23. April 2014. 19:00

Promocija knjige Mirj… NKC (Niški Kulturni Centar), Niš

Litera i Niški kulturni centar organizuju promociju zbirke književnih studija i ogleda Zemaljski i nebeski znaci Mirjane Bečejski, u sredu, 23. april…