← pogledaj sva mesta 4494 pregleda

Najlon pijaca

Najlon pijaca, Novi Sad

Najlon pijaca je nastala spontano šezdesetih godina prošlog veka na desnoj strani Temerinskog puta. U prvo vreme činila su je dva reda na zemlji postavljenih najlona i novina, na koje su građani iznosili i prodavali istrošenu odeću i obuću, stare neispravne kućne aparate i nešto druge polovne robe.
Premeštanjem na levu stranu Temerinskog puta Najlon pijaca je vremenom izrastala u pravu "buvlju" pijacu, sa širokom ponudom raznovrsne polovne robe, antikviteta, polovnih automobila, nameštaja, drvne građe, ogrevnog drveta, stoke i stočne hrane i kućnih ljubimaca.
Danas Najlon pijaca zauzima površinu od oko 41.000 m2 . Od ukupno 2887 prodajnih mesta, 509 je predvi|eno za prodaju polovnih automobila, a u izgrađenim objektima u okviru pijace nalazi se 24 poslovna prostora.

Na osnovu novog regulacionog plana Najlon pijaca je u toku 2003. i 2004. godine znatno proširena i izvedeni su obimni radovi na uređenju platoa, infrastrukture , izgradnji ulazno-izlaznih rampi, sagrađena su dva sanitarna čvora za zakupce i posetioce… U planu je i prilagođavanje okolnih ulica potrebama ove pijace, što se pre svega odnosi na znatno povećanje broja parking mesta za posetioce, kojih je danas nedeljom ponekad i više od 50.000 hiljada.
Razvojnim programom Preduzeća predviđeno je da se u godinama koje slede ova pijaca u nekoliko faza potpuno modernizuje i postane ravnopravna svojim sadašnjim uzorima, čuvenim "šetalištima buva" u Parizu, Rimu, Londonu.

Radno vreme Najlon-pijace je radnim danom od 07,00 do 16,00 sati, a nedeljom kada Najlon pijaca radi kao vašar, radno vreme je od 00,00 do 16,00 sati. Radno vreme auto-pijace na Najlon pijaci je od ponedeljka u 07,00 sati do petka u 16,00 sati i subotom od 07,00 sati do nedelje u 16,00 sati.

Izmeni podatke o ovom mestu