← pogledaj sva mesta 2330 pregleda

MEC (Muzički i edukativni centar) "Carpe diem"

MEC (Muzički i edukativni centar) "Carpe diem" , Novi Sad

Muzički i edukativni centar "Carpe diem" osnovan je 2006. godine u Novom Sadu kao prvi centar u Vojvodini koji se bavi edukacijom na polju moderne muzike. Po proceni stručnjaka naš centar predstavlja pravu inovaciju u savremenoj muzičkoj pedagogiji. U Centru se pruža šansa za sticanje muzičkog obrazovanja širokoj populaciji mladih polaznika, a bitan deo našeg rada i delovanja je i edukacija starijih polaznika.

U centru je zastupljena nastava iz predmeta: Gitara, Klavir/Klavijature, Solo pevanje, Ansambl, Hor i Teorija muzike i solfeđo. Programi su specijalno formirani i prilagođeni savremenoj muzici (rock, pop, blues, metal, neoclassic, world music). Pored redovne nastave, organizuju se koncerti u zemlji i inostranstvu, intenzivni kursevi, interdisciplinarni projekti i putovanja, rock kampovi, letnji i zimski specijalni kursevi.

Istovremeno sa osnivanjem Centra, osnovan je i Ansamb "Carpe diem" koji je za nekoliko godina postojanja ostvario brojne zapažene nastupe u zemlji i inostranstvu.Kao najznačajniji projekat MEC "Carpe diem" izdvaja se nastup 12 učenika Centra na dva međunarodna festivala za decu i mlade u Vašingtonu u SAD. Na festivalu "World's Children Festival" u konkurenciji od 25 zemalja sveta, Ansambl "Carpe diem" je izabran kao najbolji. Tom prilikom Ansambl je održao pet koncerata u Vašingtonu od kojih jedan u Kenedi centru, čuvenoj američkoj ustanovi kulture.

Muzika i edukacija su lek! Svojim pristupom određenom polazniku, načinom rada, različitim programima i atmosferom u kojoj izvodimo nastavu, usmeravamo i pojačavamo terapijski efekat delovanja muzike i edukacije kod svakog polaznika, što pokazuju rezultati tokom 15 godina. Ostvarujemo odlične rezultate i u radu sa mladima koji su imali poteškoće u razvoju.
Smatramo da je izuzetno važno baviti se muzikom jer se na taj način proširuje i harmonizuje ličnost, neguju se radne navike, izuzetno se poboljšava koncentracija i memorija, podstiče se kreativnost, neguje se potreba za kulturom, a razvija se i smisao za specifičnu (socijalnu) komunikaciju. U imenu našeg centra sadržana je poruka mladima: iskoristi dan na pozitivan, kreativan i edukativan način i time poboljšaj sebe i svet oko sebe!

http://www.facebook.com/pages/Music-and-Educa...

Izmeni podatke o ovom mestu

16. Jul 2012. 00:00

Carpe diem letnji Roc… MEC (Muzički i edukativni centar) "Carpe diem" , Novi Sad

Letnji Carpe diem Rock kamp koji obuhvata intenzivne kurseve gitare i klavijatura, a namenjen je polaznicima od 12 do 18 godina, održaće se na planin…

15. Jul 2012. 08:00

On-line škola gitare MEC (Muzički i edukativni centar) "Carpe diem" , Novi Sad

PRVA ON-LINE ŠKOLA GITARE U SRBIJI! Poziv za prijavljivanje S ponosom vas obaveštavamo da Muzički i edukativni centar „Carpe diem“ iz Novog Sada orga…